Serwisowanie auta za Odrą

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wiedzminek
    Classic
    • 2015
    • 14

Ło matko Bosko
    Kurde, pełen szacun Panie
  • mascotte
    Ambiente
    • 2013
    • 180

Czy ktoś z kolegów serwisował np wcześniej jakieś swoje auto w Niemczech? Pytam dlatego że ludzie mieszkający niedaleko Niemiec jeżdżą serwisować auta zaraz za Odrą do Schwedt, chodziło akurat o toyoty i w ich opinii co do obsługi i napraw podchodzono bardzo rzetelnie, a jak to się ma w przypadku Skody? Chciałbym poczytać trochę opinii od kolegów zorientowanych w temacie. Czy np. auto które jest na gwarancji może być serwisowane poza krajem i czy nie będzie później z tego jakiś konsekwencji w naszym umiłowanym kraju?
    Octavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY

Komentarz

• kabanos
      RS
      • 2011
      • 4544
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Z tego co wiem, to kilka osób serwisuje, bądź serwisowało swoje szkodniki w Czechach i nie było z tym najmniejszych problemów. Podobnie powinno być za naszą zachodnią granicą. Jeśli to będzie ichniejsze ASO to dlaczego miały być z tego powodu problemy?

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• bubuDE
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2007
        • 763
        • Octavia III (5E3)
        • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Mysle, ze roboczogodzina serwisanta w Niemczech moglaby wielu odstraszyc.
        PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Wynosi tyle co u nas... tylko w EURO - duzo sie pomylilem ??
          Spritmonitor.de

Komentarz

• bubuDE
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2007
            • 763
            • Octavia III (5E3)
            • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Nie znam dokladnych danych, szacuje, ze mechanik dostaje do reki co najmniej 15E, calkowity koszt przekracza wtedy 30E za godzine jego pracy. Mam na mysli ORIserwis.
            Mirek
            PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• kapi
              L&K
              • 2009
              • 1174
              • Fabia combi

w Czechach jest taniej ..... o 50% w stosunku do ASO PL (robocizna) .
              warunki gwarancji są utrzymane, autko przeglądnięte, książka podbita - cóż więcej .... skoro nie widać różnicy :szeroki_usmiech
              najważniejsze że nie robią problemów jak się przyjedzie ze swoimi materiałami.
              OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• crom.de
                RS
                • 2012
                • 1545
                • Superb II (3T4)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Nie znam dokladnych danych, szacuje, ze mechanik dostaje do reki co najmniej 15E, calkowity koszt przekracza wtedy 30E za godzine jego pracy. Mam na mysli ORIserwis.
                Mirek
                We wschodnich landach może być nieco lepiej, ale generalnie 30€/h trzeba przyjąć. Koszt zwykłego przeglądu z olejem (można swój tylko norma) to koszt ~300€ (olej swój to -100)€. Może być mniej opieram się na cenie którą ja usłyszałem dla swojego auta.

[ Dodano: Czw 21 Lis, 13 19:27 ]
                Dziś w luźnej rozmowie z kolegami rzucono mi kwotą 60€/h w VW.

[ Dodano: Wto 13 Maj, 14 08:20 ]
                Byłem w czwartek zamówić czujnik ciśnienia do wspomagania i o ile sama cześć kosztuje tyle samo 120zł vs. 30€ to o tyle robota 80zł w Aso Ruda Śląska kontra 70-80€ w ASO tutaj. Najbliższy termin za tydzień. A Czas pracy to raptem max. 45 min.
                - Superb
                - Panda 1.2

Komentarz

Pracuję...